GVO

De Stichting GVO ( gespecialiseerd Vormings- en Ontspanningswerk) organiseert vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Net zoals voor ons vrijetijdsbesteding heel erg belangrijk is, is dat ook zo voor deze doelgroep. Binnen het reguliere vrijetijdsaanbod voelen zij zich vaak niet thuis en is het niveau en/of het tempo te hoog. GVO biedt een alternatief voor deze deelnemers. Alle ca. 30 activiteiten vorden begeleid door 200 enthousiaste vrijwilligers. De meeste activiteiten vinden plaats in het clubhuis aan de Ds. Creuzbergweg te Nijmegen. Er nemen ongeveer 400 deelnemers ( mensen met een verstandelijke beperking) deel aan de activiteiten van het GVO. Er vinden elke dag/avond, ook in de weekenden, activiteiten plaats in het gebouw.

De toiletten in het gebouw zijn erg verouderd en zijn hard aan vernieuwing toe. De huidige toiletten zijn erg mopeilijk schoon te houden en ogen niet hygienisch, ondanks het feit dat ze dagelijks worden schoongemaakt.

De wens is dat deze toiletten vervangen worden door hangende toiletten en een betegelde toiletvloer. Gewoon Nijmegen gat proberen deze wens in vervulling te brengen.