Ouderen samen actief

Voor de vakantie periode hebben we extra financiele ondersteuning ontvangen van het Oranjefonds. De gemeente Nijmegen heeft er voor gezorgd dat we de hele periode in het Oude Weeshuis terecht kunnen. Dit jaar geen vakantiesluiting. De ouderen zijn daar heel blij mee. Juist in de zomer periode is er veel eenzaamheid onder de ouderen. Juist als de kinderen op vakantie zijn.

11 augustus hadden we weer een bingo met leuke, gekke prijsjes. Ook nu waren de hondjes weer erg geliefd. Emma was er ook weer bij.

4 augustus was de dag van de regenboog spelen. Wat waren de ouderen fanatiek! We hadden 5 teams, en het team met de meeste punten was winnaar. Voor iedereen was er een heerlijk regenboog gebakje.

28 juli hebben we een bezoekje gebracht aan het gebr. van Lymborchhuis en koffie gedronken bij pannenkoekenhuis ’t Hoogstraatje.

21 juli heeft René van Hoften een lezing gegeven over de Grote straat. Erg leuk te horen wat een aantal ouderen nog van vroeger wisten over deze straat.

14 juli hadden we een leuke algemene kennis quiz, o.l.v. Lucy Holl.

7 juli hebben we naar een mooi concert gekeken van Andre Rhieu

30 juni hebben we een gezellige bingo georganiseerd met leuke, gekke prijsjes. Vooral de hondjes ( deurstoppers) waren erg in trek.

16 juni: NL Doet van het Oranjefonds. Wat een zon-overgoten dag! We hebben genoten in de mooie tuin van het Oude Weeshuis. Extra sponsoring van Mr Smith die er voor heeft gezorgd dat we een heel leuk optreden hebben gehad van Bennie Solo en Joky. Het was een en al gezelligheid in de tuin.

9 juni: eindelijk kunnen we weer in het Oude Weeshuis terecht. Bennie van Boxtel, een buurtbewoner, heeft met zijn prachtige zang voor een gezellig muzikale ochtend gezorgd.

Dit project kunnen we uitvoeren door de financiering van diverse fondsen waaronder; Oranjefonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Papefonds, Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen wijkactiviteiten, en Kinderraad Gemeente Nijmegen.

Tijdens de Corona situatie hebben we een aantal extra sponsoren gevonden. Dit zijn o.a. stichting Haella uit Den Haag, Fonds Cooperatieve Rabobank regio Nijmegen en de samenwerking tussen het Oranjefonds en Fonds Sluyterman van Loo met het RCOAK. Ook Basta Nijmegen, een ideele kringloopwinkel heeft een donatie gedaan, evenals Jan Diebels met de verkoop van ilove Nijmegen producten. Heel veel dank aan onze sponsoren!

Ook wil ik hierbij onze vrijwilligers bedanken:

Corry Zwijnenberg, Henk Lamers, Lucy Holl, Wilma van Dorst en Silvia Bernaards.

Ilovenijmegen

(Je hoort het al in de naam) is dé webshop van Nijmegen, vol met Nimweegse producten. Speciaal voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Alle aangeboden producten hebben een onmiskenbaar Nijmeegse link, omdat ze gemaakt zijn door Nijmeegse ondernemers of omdat ze een typisch Nijmeegs tafereel of onderwerp belichten. Hier vind je ons unieke assortiment met de leukste, lekkerste en mooiste Nimweegse producten.

Initiatiefnemer en oprichter van de webshop is Jan Diebels, eigenaar van kledingzaken Dedicated (Koningsplein) en Daily Fresh (Marikenstraat). Diebels: ‘Bij mijn klanten bemerkte ik een behoefte aan het uiten van hun trots op Nijmegen, op de stad en de cultuur waaronder het Nimweegs dialect. Een centrale plek waarop zij echt Nijmeegse producten konden vinden ontbrak echter. Tot nu dus. Op de webshop ilovenijmegen.nl kan iedereen die houdt van de stad iets van zijn interesse vinden.’

Het lokaal georiënteerde credo ‘voor en door Nijmegenaren’ komt niet alleen terug in ons assortiment. Een gedeelte van de omzet van de webshop gaat naar Nijmeegse goede doelen, waaronder bijvoorbeeld Voedselbank Nijmegen, Fieldwork Foundation en nu Stichting Benedenstad Nijmegen! Om het kwartaal wisselen we van goede doelen, zodat ze allemaal een keertje aan de beurt komen. Noem het maatschappelijk verantwoord ondernemen, wij vinden het niet meer dan logisch om op deze bescheiden manier wat terug te doen voor de stad en de Nijmegenaren.

19 mei dankzij de donatie van Wout Engelaar deze week heerlijke roomboter appelkoeken voor iedereen.

Ondertussen zijn we in contact gekomen met een nieuwe sponsor: Wout Engelaar, eigenaar van Boutje van Woutje. Super bedankt Wout!

12 mei. volgende week wordt koningin Maxima 50 jaar. Voor iedereen hebben ze een jubileum blik met pepermunt. Wie lust dat nu niet? en ook deze week weer hulp van 2 kanjer: Saar en Teun Grootaert. Na een hele middag presentjes rondbrengen was een heerlijke pannenkoek wel verdient.

5 mei Deze week hebben de kinderen mei vakantie. Kleinzoon Teun Grootaert heeft mee geholpen met het rondbrengen van de presentjes. Deze week een puzzelboekje met woordzoekers. Hier hebben we weer een kleine wedstrijd aan verbonden. Er kunnen 3 oplossingen ingestuurd worden voor een leuke prijs.

27 april Koningsdag. we hebben iedereen verrast met 2 overheerlijke Oranje tomoucen van de echter bakker Robbert.

Deze week hebben we wat presentjes ontvangen van Jacco v.d. Stelt, zoon van een van onze leden. Prachtige magazines over Ibiza en handige notitieboekjes met pen. Voor iedereen weer een leuke verrassing.

21 april ondertussen hebben we ook regelmatig een puzzel of algemene kennis quiz. Deze week de uitslag van de spreekwoorden puzzel. Er waren vele inzendingen. Uiteindelijk hebben we 3 winnaars getrokken: Ria Dijkman had alles helemaal goed, en 3 personen delen een gezamenlijke tweede plaats: Huibje Schaefer, Thea Janssen en Trudy van Lieshout. Alle winnaars hebben een klein prijsje ontvangen.

14 april. Voor alle ouderen een heerlijke fles douche creme. Altijd lekker

7 april. April doet wat hij wil. we hebben inmiddels al van alles gehad, regen, hagel, wind en sneeuwbuien. Een heerlijk kopje thee met een ouderwets kaneelbeschuitje gaat er altijd wel in.

kaneelbeschuitjes van Verkade en heerlijke thee.
Corry en Els pakken elke week de cadeautjes in.

31 maart. Voor iedereen een heerlijk Paasbrood. Gemaakt door de echter bakker Robbert.

Trudy van Lieshout, een van onze leden, heeft een mooie tekst, een lied, van Jaap Fischer uit 1946 gevonden.

24 maart. we zijn al hard op weg naar Pasen. En daar mogen de paaseitjes niet bij ontbreken natuurlijk. Voor iedereen een heerlijk doosjes paas chocolade van Robbert, onze eigen, echte bakker.

17 maart hadden we voor iedereen een fleurig plantje.

ondertussen is iedereen druk bezig met de antwoorden te vinden op onze quizvragen. Deze antwoorden zijn allemaal terug te vinden in het boekje over de maquette van de Benedenstad. deze quiz hebben we in 2 gedeelten gemaakt. Volgende week halen we alle antwoorden op en volgt de uitslag.

10 maart heeft iedereen een heerlijk tube hand creme gekregen. Van al dat handen wassen en desinfecteren mogen de handen best eens goed verwent worden!

3 maart kreeg iedereen een heerlijke cake van echte bakker Robbert. daarbij hadden we een mooie songtekst van Stef Bos

24 februari hadden we voor iedereen een blikje met ouderwetse Kersenstokjes. Een stukje nostalgie.

17 februari was in de voorjaarsvakantie van de kinderen. Kleinzoon Willem heeft meegeholpen met het rondbrengen van de cadeautjes; een lekker doosje celebrations.

Deze week kreeg iedereen het mooie boekje van René van Hoften over de Benedenstad maquette. René heeft diverse malen een lezing gegeven in wijkcentrum ’t oude Weeshuis over de benedenstad. Een aantal van onze leden hebben zelfs aanvullingen kunnen geven op zijn informatie.

Samen met Corry Zwijnenberg de boekjes ingepakt.

20 januari een kleinigheidje; een tablet Milka chocolade. daarnaast hebben we een oproep gedaan:

Lieve mensen,

Helaas zijn de vooruitzichten op een gezellig samenzijn nog ver weg.

De Corona houdt ons nog allemaal flink in zijn greep.

De meeste van onze groep kunnen er redelijk goed mee omgaan, maar anderen hebben toch wel moeite met het binnenblijven en het beperkte bezoek wat is toegestaan.

We proberen de wekelijkse presentjes te blijven langs brengen.

Voorlopig kunnen we daar nog steeds sponsoren voor vinden. Een eigen(financiële) bijdrage, waar vele van jullie al eens naar gevraagd hebben, is dan ook niet nodig.

Maar jullie kunnen zelf we op een andere manier je bijdrage leveren.

De meeste van jullie hebben onze ledenlijst met de telefoonnummers en adressen.

Het is heel belangrijk om contact met elkaar te houden.

Daarom wil ik jullie vragen; bel eens een keer met elkaar, ook als je elkaar misschien niet heel goed kent, maar gewoon uit belangstelling naar elkaar.

Omdat we voorlopig nog echt aan huis gekluisterd zullen zijn, heb ik nog een vraag aan jullie.

Het lijkt mij heel leuk als we wekelijks een briefje bij de presentjes kunnen doen die door een van jullie is gemaakt.

Het mag een briefje zijn met een paar regeltjes, of een gedichtje wat je misschien ergens gelezen hebt, of een mooi plaatje met een kleine tekst of wens.

Het maakt niet uit wat het is, als het maar iets is wat je zelf op papier hebt gezet.

Per week sturen we dan 1 briefje mee. Het origineel bewaren we om daar evt. later een klein boekje van te maken.

We moeten een beetje creatief bezig blijven, onze groep heet niet voor niets Ouderen samen actief.

Als je iets hebt gemaakt wil ik het bij je ophalen. Bij mij in de brievenbus doen mag ook.

Een derde mogelijkheid is om het te mailen (als het helemaal digitaal gemaakt is).

Ik reken op jullie bijdrage!

Namens Stichting Benedenstad Nijmegen, Els Stouthamer

13 januari hadden we een heel speciaal cadeau: de prachtige verjaardagskalender van Bart Kouwenberg. een kalender vol met prachtige Nijmeegse items.

6 januari hebben we echte Nijmeegse dropjes, de Nimweegse Nuilertjes, rond gebracht. Alles weer extra mooi ingepakt door Dré, vanuit de prachtige cadeauwinkel aan de Houtstraat in Nijmegen ; Bij Dré.

28 december was de dag van de oliebollen. Heerlijk, vers gebakken oliebollen en appelbeignets van de echte Bakker Robbert. Extra hulp met het rondbrengen kregen we van Willem Zelvoort, de kleinzoon van Els.

Voor heel bijzondere mensen

dit bericht met fijne wensen.

Een goede gezondheid

en bergen van geluk.

Voorzien van veel gezelligheid,

een heel jaar aan een stuk.

Een jaar voorbij,

we kijken terug.

Op dagen vol vreugde,

voorbij gegaan te vlug.

Op dagen van verdriet,

met kilte op onze huid.

Ook die dagen gingen voorbij

en we kijken weer vooruit.

Ik wens voor iedereen

een jaar vol met geluk.

Een jaar vol met liefde,

ontspanning en minder druk.

Dat 2021 jullie alles mag geven

wat ligt begraven in jullie hart.

Door elkaar liefde en vrede te wensen,

maken we samen een goede start.

Namens stichting benedenstad Nijmegen,

Els Stouthamer

Met dank aan onze vrijwilligers:

Corry Zwijnenberg, Henk Lamers, Lucy Holl, Silvia Hondelink en Wilma van Dorst.

21 december hebben we bij 45 personen een rijkelijk gevuld kerstpakket gebracht. Speciale dank voor de financiele bijdrage van ATB Accountants & belasting adviseurs en Gemeente Nijmegen.

10 december, een lichtje in de duisternis. ons cadeautje van deze week, kersthuisje met een waxinelichtje.

3 december. Het gaat een klein beetje kouder worden, tijd voor warme chocolademelk. Dit kun je heerlijk maken met de pure melk chocolade van chocolaterie Belga. Je lost de chocolade lollie op in een beker warme melk.

25 november, vol verwachting klopt ons hart. Helaas laat premier Rutte ons voorlopig nog rustig thuis zitten. Ook deze maand blijven we nog doorgaan met onze wekelijkse presentjes. Nu de sint dan toch eindelijk in ons land is aangekomen mag de bankstaaf natuurlijk niet ontbreken. Met dank weer aan onze gulle gevers en de vrijwilligers die elke week weer op pad gaan om alles bij de mensen thuis te brengen.

19 november, we blijven in de sinterklaassfeer. Vandaag chocoladeletters met hazelnoten. Deze week hebben we hulp gekregen van de medewerkers van STIP benedenstad. Dank aan Maarten Bever en de vrijwilligers die alle letters hebben rondgebracht.

14 november zijn we al voorzichtig aan met Sinterklaas begonnen. De speculaaspoppen zagen er zo heerlijk uit! Samen met Corry Zwijnenberg hebben we weer alles ingepakt en met de andere vrijwilligers een dag later rondgebracht bij onze ouderen. Inmiddels hebben we 45 personen die we wekelijks voorzien van een kleine attentie. De dankbaarheid is enorm groot.

4 november hebben wij onze ouderen getrakteerd op een mooi blik met heerlijke Deense koekjes. Wat is het toch weer fantastisch als je ziet hoe dankbaar de mensen zijn als je aan de deur komt. Uiteraard doen we alles op gepaste afstand en rekening houdend met de regelgeving omtrent Corona.

28 oktober hebben we onze ouderen voorzien van een Roddelblaadje, altijd leuk om te lezen in deze sombere tijd.

Nu de herfst toch echt zijn intreden heeft gedaan is het tijd voor iets warms. Daarom deze week: heerlijk warme wollen sokken. Lekker met een anti-slip zool zodat je niet kunt uitglijden. Samen met Corry Zwijnenberg weer alles ingepakt en op alle 40 adressen bezorgt.

Het cadeautje van 14 oktober was een lekker doosje Merci. Altijd leuk om in huis te hebben en lekker uit te delen. Samen met Corry Zwijnenberg weer alle doosjes ingepakt en op 40 adressen bezorgt.

7 oktober hebben de ouderen die niet naar het Weeshuis komen weer een kleine attentie thuis gekregen. Deze week was het een heerlijk geurend kaarsenpotje.

7 oktober Kinderboekenweek

Silvia Hondelink van Brein in Beweging heeft een workshop gegeven over de kinderboeken week. Kinderboeken van vroeger en nu zijn besproken. Ter afsluiting was er een leuke opname van Toon Hermans.

30 september pompoenworkshop.

Eerst de voorbereidingen; 40 pompoenen kopen, open zagen, uithollen en voorzien van plastic en oase. Ondertussen kleine materialen verzamelen zoals lampionnetjes, eikels, paddenstoelen, denneappels etc. Daarna het park in en takjes knippen van o.a. Hedera. Dan alles in tassen en naar het Weeshuis brengen.

En dan is het zover; de leden van Ouderen samen actief mogen zelf aan de slag. De pompoenen mogen naar eigen inzicht opgemaakt worden. Ook de leden die niet naar het Weeshuis komen krijgen een mooie pompoen thuis.

23 september heeft een van onze leden een presentatie gegeven over de Stevenskerk.

Het kadootje van 16 september was een doosje gevulde chocolaadjes.

16 september was een prachtige dag. Volop zon en een heerlijke temperatuur. Deze ochtend stonden we stil bij het afscheid van Tineke van Iersel. Tineke heeft 20 jaar de “praatgroep”onder haar hoede gehad. Nu is het tijd om het wat rustiger aan te doen en ook om op haar eigen gezondheid te letten. Er werd mooi geproken en namens de groep hebben we een mooi boeket bloemen aangeboden en een kadobon. Ondertussen was er een leuke gitariste die mooi liedjes zong.

9 september hebben we René van Hoften nog een keer gevraagd om te vertellen over de Benedenstad n.a.v. de mooie maquette die in de tuin van het Oude Weeshuis staat. Het is ontzettend leuk te horen hoe de ouderen allerlei leuke anekdotes weten over vroeger.

Het kadootje van 2 september was een heerlijk creme- setje van parfumerie Douglas. Alles ingepakt en rondgebracht door de vaste vrijwilligers Corry Zwijnenberg en Els Stouthamer

2 september kwam Silvia Hondelink van Brein in beweging weer een workshop verzorgen. Dit keer mocht iedereen een fles opmaken met heerlijk geurende droogbloemen.

26 augustus: Bingo

Het wekelijkse kadootje was dit keer een heerlijke appel-kaneelcake van onze stadsbakkerij de Bie.

Ondanks het slechte weer zijn de meeste mensen toch gekomen. Want wie wil er nu niet mee doen aan een spelletje bingo?

19 augustus stond in het teken van Nijmegen. Met de 2 groepen hebben we gezellig koffie gedronken met een heerlijk aardbeien gebakje. We hadden extra hulp van 2 meisjes van 8 jaar, Saar en Jade. Het was een gezellige boel. Het kadootje deze week was een prachtige sky line van Nijmegen met een originele CD van Ronny Ruysdael met zijn echte Nijmegen lied. Uit volle borst hebben de leden van beide groepen dit prachtige lied mee gezongen.

De kadootjes van 12 augustus was een heerlijk geurende anti muggenkaars.

12 augustus konden we nog niet in het Oude Weeshuis terecht. Het was erg warm. Om wat verkoeling te bieden hebben we onze leden uitgenodigd op het terras van koffiehuis de Heerlijckheid. Onder de bomen was het heel goed uit te houden. i.p.v. een gebakje kreeg iedereen een heerlijk ijsje met vruchten en slagroom.

Vanaf eind maart worden wij extra gesteund door het Oranjefonds vanwege de Corona crisis. Hierdoor kunnen we wekelijks kleine presentjes afgeven bij de ouderen in het centrum en benedenstad van Nijmegen.

Dit mooie project is vanaf 25 mei voortgezet door Provincie Gelderland

Het kadootje van deze week was het boek met liedjes en verhalen over de Benedenstad. Dit boek is geschreven door o.a. René van Hoften.

29 juli hadden we een geweldig leuk optreden van een buurtbewoner, Benny van Boxtel. Op verzoek zong hij vele bekende liedjes die zachtjes mee gezongen konden worden. Alles beperkt uiteraard gezien de corona regelgeving.

Een van onze vaste vrijwilligers, Ria Dijkman heeft iedereen getrakteerd op een heerlijk stukje Marikenbrood.

22 juli heeft Lucy Holl een quiz gepresenteerd met allerlei algemene vragen. Uiteindelijk was er voor alle aanwezigen een leuk prijsje.

15 juli heeft René van Hoften een lezing gegeven over de Benedenstad n.a.v. de maquette die in de tuin van wijkcentum ’t Oude Weeshuis staat. Er waren heel veel herkenbare plekken waar lang over gesproken werd.

Het kadootje van deze week was een doos Belgische bonbons met een gedichtje van Toon Hermans.

8 juli hadden we geen speciaal thema. Gewoon en ochtendje lekker koffie drinken met een gebakje en samen kletsen. Een advocaatje met slagroom gaat er altijd wel goed in. Het wekelijkse kadootje was dit keer een blikje stroopwafels.

Ondertussen gaan we ook door met onze wekelijkse kadootjes. Alle leden van onze groep Ouderen samen actief, en de ouderen die niet naar het Weeshuis komen, krijgen deze wekelijkse attentie. Deze week was het een heerlijk geurzakje van Day Warehouse. Dank aan Monique en Barbara die alles leuk voor ons hebben ingepakt. Als extraatje maken we meestal een versje of gedichtje die we bij de attentie doen. Een van onze vaste vrijwilligers, Corry Zwijnenberg, helpt hier wekelijks mee.

1 juli was weer de eerste woensdagochtend dat we binnen konden zitten in de ontmoetingsruimte van wijkcentrum ’t Oude Weeshuis. Omdat we eerst goed wilden zien hoe we om moesten gaan met de 1.5 afstand regelgeving, wilden we gewoon lekker koffie drinken met een gebakje en gezellig met elkaar kletsen. De mannen van “liedjes op maat”hebben de ouderen verrast met een heel spontaan optreden. Ze hadden een speciaal lied geschreven waar alle namen van onze leden in voorkwam. Het optreden was heel erg leuk en werd enorm gewaardeerd. Dank aan de drie heren: Peter Hendriks, Dirk wim in ‘Hof en Bert Lagerweij.

24 juni was weer een prachtige dag om in de stadstuin door te brengen. Onder de grote parasol was het heerlijk toeven. In de aangrenzende tuin van het gezondheidscentrum stond Thierry van Crepes Nomades voor ons klaar om heerlijke crepes te serveren bij de koffie. Sfeervolle Franse muziek klonk op de achtergrond.

En vandaag, woensdag 17 juni was het dan eindelijk zover: Koffiedrinken in wijkcentrum het Oude Weeshuis. Wat hebben wij er allemaal naar uitgekeken. Het was prachtig weer dus we konden heerlijk in de tuin zitten. Alles op gepaste afstand, in 2 groepen. Bij aankomst eerst even de handen desinfecteren. Het gebak hebben we natuurlijk bij onze eigen stadsbakkerij de Bie gekocht, de boeketjes bloemen bij Decora.

Ouderen samen steunen

10 juni troffen onze ouderen een geschenkje aan in de brievenbus. Dit keer een zeephart van Day uit de Moenenstraat. Daarbij een klein briefje met een uitnodiging voor 17 juni. We mogen eindelijk weer naar het Weeshuis. In 2 groepen gaan we koffie drinken. van 10.00-11.00 uur en 11.30 -12.30 uur. Ik denk dat we er allemaal heel erg naar uitkijken.

Woensdag 3 juni hebben wij onze ouderen getrakteerd op een heerlijk frisse citroencake van stadsbakkerij de Bie. Daarbij een klein gedichtje van Toon Hermans.

27 mei hebben we bij de ouderen een heerlijk kaasplankje gebracht. De kaasjes zijn aangeboden door kaashandel de Wit. Wij waren echt ontzettend verrast door deze gulle gift. De reacties waren bij het bezorgen ook heel spontaan.

20 mei bestond ons wekelijks kadootje uit een mooie legpuzzel. De foto is gemaakt door Gerie Sandmann. Ons motto”een hart voor iedereen”.

13 mei hebben wij onze ouderen verrast met een pot Vergeet mij nietjes. deze potten hebben we gekocht bij de mooie kado winkel “Bij Dré”in de Houtstraat. De pot hebben we voorzien van een knuffel etiket, bedacht door onze vaste vrijwilliger Silvia Hondelink. Enige uitleg was bij het rondbrengen wel van belang. Niet iedereen begreep dat je de 2 gedroogde teeltaarde moest weken alvorens de zaadjes er in te strooien. Sommige ouderen zagen de blokjes voor chocolade aan.

6 mei hebben we leuke thee pakketjes gemaakt. De thee hebben we bij de Spar in de Lange Hezelstraat gekocht ( steun de locals) , evenals de chocolade sinaasappelsnippers. De mooie beker van Janneke Brinkman maakt dit theepakketje compleet. Met de hulp van onze vaste vrijwilligers hebben we alles weer mooi weten in te pakken en te bezorgen bij onze ouderen. De reacties waren weer zeer ontroerend en enthousiast.

29 april heeft iedereen een lekker pakketje chocolade van Belga in de brievenbus gekregen. Met dank aan Corrie Zwijnenberg en Lucy Holl voor het helpen inpakken en bezorgen.

21 april hebben we mooie boeketjes afgegeven. De boeketjes zijn gemaakt door bloemisten Jan- en Monique van Horen van Decora. Voor een heel leuk prijsje hebben ze deze mooie kunststukjes vervaardigd.

onderstaande links laten de interviews zien van 1. Gonnie Raefs en 2. Els Stouthamer m.b.t. ons project : ouderen samen steunen.

https://www.oranjefonds.nl/projects/stichting-benedenstad-nijmegen-denkt-nog-aan-ons

https://www.oranjefonds.nl/projects/stichting-benedenstad-nijmegen-verrast-eenzame-ouderen-met-leuke-attenties

15 april hebben we setjes tijdschriften rond gebracht.

De Linda is altijd erg geliefd.
Van deze tijdschriften hebben we pakketjes gemaakt, verpakt in folie.
Corrie was druk met het schrijven van de adres labels.

Corona

18 maart 2020 zou de volgende activiteit zijn. Maar helaas kregen we te maken met het Corona Virus. Alle bijeenkomsten werden afgelast. Onze groep ouderen, die veelal alleen staand zijn, zijn door deze crisis hard getroffen. Om het gemis van de bijeenkomsten enig zins te compenseren gaan we iedere week een kleine attentie langs brengen. Dit kunnen we doen door de financiele steun van het Oranjefonds. Het corona project noemen we “Ouderen samen steunen”. Onze vaste vrijwilligers helpen mee om iets te maken en om het vervolgens rond te brengen. Woensdag voor Pasen hebben we leuke zelf gemaakte ( door Bea Bernaards), paashaasjes gebracht.

4 maart Handwerken

De keuze is reuze!

19 februari carnaval

5 februari 2020

Het voorjaar in huis halen met een narcis in een potje

wie jarig is trakteert

22 januari 2020

film ochtend

8 januari 2020

Nieuwjaar quiz met de kinderen van de Petrus Canisius school groep 7

Koffie kopjes spel met de kinderen van basis school Petrus Canisius groep 7

18 december 2019

Feestelijke jaarafsluiting met kerst lunch van beide groepen senioren.

11 december 2019

Kerststukjes maken met de kinderen van de Petrus Canisius school groep 7

27 november 2019

Uitstapje naar Chocobreak, Commanderie Nijmegen.

Demonstratie chocolade maken en bonbons.

13 november 2019

Bingo georganiseerd door de kinderen van basisschool Petrus Canisius groep 7.

30 oktober 2019

Halloween, workshop pompoen pimpen samen met de kinderen van basis school Petrus Canisius groep 7

16 oktober 2019

Uitstapje naar Harm’s Hoeve. Kalfjes knuffelen.

2 oktober 2019

Kinderboekenweek. Thema Poezie. Voor wie het nog had, mocht haar poeziealbum meenemen. Er was zelfs een boekje uit 1942! Ook lieten we mooie liedjes en gedichtjes horen van Toon Hermans en Wim Sonneveld.

18 september 2019

Wenskaarten maken samen met de kinderen van de Petrus-Canisiusschool (groep 7). Financieel mede  mogelijk gemaakt door de Kinderraad  van de Gemeente Nijmegen en Fonds Sluyterman van Loo.

4 september 2019

Uitstapje naar fruitbedrijf de Woerdt in Ressen.

3 juli 2019

Zomerafsluiting met lekkers high tea en optreden van de Weesgegroetjes

12 juni 2019

uitstapje naar de Hortus Arcadie

29 mei 2019

Oud-Hollandse spelen waarbij het koekhappen zeker niet mocht ontbreken.

15 mei 2019 Workshop kunst, met thema Vincent van Gogh

21 november was het thema: bekende TV duo’s van toen.

Voor de quiz TV duo’s van toen hebben we een aantal kinderen van basisschool Petrus-Canisius uitgenodigd. Samen met de ouderen moesten ze raden welke bekende duo’s te horen en/of te zien waren. Het viel uiteindelijk nog niet eens mee om alles goed te raden. De ochtend vloog voorbij en en werden veel herinneringen opgehaald bij het zien van de leuke fragmenten van bijv. snip & snap, de Mounties, de weekendquiz, wie van de drie en Bassie en Adriaan.

Ondertussen kon er volop gesnoept worden van de pepernoten, banket en lekkere koekjes.

We zijn begonnen met ons nieuwe project: “ouderen samen actief”. Onze doelgroep zijn de veelal eenzame ouderen die niet snel zelf iets ondernemen. Door allerlei activiteiten aan te bieden willen we de ouderen meer betrekken bij een variatie van allerlei workshops. We proberen zoveel mogelijk interactief bezig te zijn.

De financiering van dit mooie project is mede tot stand gekomen door de volgende fondsen:

Fonds Sluyterman van Loo, Stichting  Pape Fonds, Cooperatiefonds Rabobank Rijk van Nijmegen en  Oranjefonds