Maquettehuis

Ondertussen is er heel wat gebeurt m.b.t. het te realiseren maquettehuis.

Jo Janssen is in de Hugo de Grootstraat aan de gang gegaan met het fabriceren van het gebouw

In de tuin is de fundering uitgezet en betonijzer-matten gelegd.

Zodra het beton gestort en gehard is kan het gebouw verplaatst worden van de Hugo de Grootstraat naar de tuin. Vervolgens kan het geplaatst worden.

Het wachten is nu op het cement om te kunnen storten.

We hopen nog voor de zomervakantie e.e.a. gerealiseerd te hebben.

Stichting benedenstad Nijmegen heeft met financiële bijdragen van diverse subsidieverstrekkers en fondsenwerving een prachtige stadstuin kunnen realiseren bij buurtcentrum ’t Oude weeshuis aan de Papengas 8 in Nijmegen.

Waar nu nog extra financiën voor nodig is, is de realisatie van een maquette huis.

Wijlen Frans Friederichs heeft een prachtige maquette gemaakt van de benedenstad, gezien vanaf de Waal, uit 1932. Alles is tot in de perfectie na gemaakt.

De maquette is in zijn geheel ca. 12. mtr. Lang.

Achter in de stadstuin is een ruimte gereserveerd voor dit gebouwtje. De fundering is reeds aanwezig en elektra is er al naar toe gelegd.

De benodigde vergunning is ook afgegeven door de gemeente.

Wat nu nog ontbreekt is voldoende geld om het gebouw te plaatsen en in te richten.

Klimaatbeheersing is een belangrijk onderdeel van deze inrichting.

Als het gebouwtje gemaakt kan worden en de maquette geplaatst, dan is het een hele mooie aanvulling op hetgeen deze unieke plek in de benedenstad te bieden heeft.

Alle dagen is deze mooie tuin geopend voor bezoekers ( zolang er beheer aanwezig is in het Weeshuis). De vele toeristen die Nijmegen dagelijks ontvangt kunnen ook deze mooie tuin bezoeken en dan de maquette bewonderen.

De Nijmeegse gidsen van het Gilde kunnen heel wat vertellen over de maquette.

Uiteindelijk rekenen wij erop dat de realisatie van het maquettehuis een bijzondere bezienswaardigheid zal worden en een toevoeging op de vele unieke plekjes die Nijmegen te bieden heeft.